ایمپلنت دندان
بهداشت دهان و دندان فاکترو بسیار مهمی در سلامت دندان ها است اما گاهی اوقات نمی توان حوادث را پیش بینی کرد و ممکن است دندان خود را به هر دلیلی از دست بدهیم. از دست رفتن یک یا چند دندان، می تواند بر شکل ظاهری لبخند شما، توانایی صحبت کردن یا لذت بردن از خوردن غذاهای مورد علاقه تان و حتی بر سلامت دندان شما تأثیر بگذارد که کاشت ایمپلنت دندان این مشکل را برای همیشه برطرف کرده است. در ادامه دندان پزشکی رایان به صورت کامل ایمپلنت را شرح میدهد.
ایمپلنت های دندانی، دندان های مصنوعی هستند که برای جایگزینی دندان های از دست رفته شما به طور مخصوص، طراحی می شوند و راه حلی طولانی مدت برای لبخند و سلامت دهان و دندان شما بشمار می رود.
ایمپلنت دندان ممکن است برای جایگزینی یک دندان، چندین دندان یا کل قوس دندان و فک بالا و پایین استفاده شود. ایمپلنت ها از دو قسمت اصلی، یک پایه ایمپلنت و یک اباتمنت تشکیل می شوند.
پایه ایمپلنت چیست؟
پایه ایمپلنت یک پیچ کوچک ساخته شده از تیتانیوم یا مواد زیست سازگار دیگری است که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می شوند. پس از جراحی ایمپلنت دندان و قرارگیری آن در استخوان فک، پایه ایمپلنت با بافت استخوانی دهان جوش خورده تا پایداری کافی برای دندان جدید شما فراهم کند.
پایه ایمپلنت، تمام عملکردهای ریشه اصلی دندان شما را برای پشتیبانی و حفظ سلامت دهان شما انجام می دهد. ایمپلنت های دندانی به گونه ای طراحی شده اند که سلامت دندان های شما را به طور کامل تضمین کنند و از آسیب دیدن دندان های دیگر جلوگیری می کند.
بسته به نیازهای فردی شما، ترمیم ایمپلنت شما می تواند شامل تعویض یک تاج، یک پل یا یک دندان مصنوعی باشد.
دندانپزشکان ما اطمینان حاصل خواهند کرد که ترمیم ایمپلنت شما به گونه ای طراحی شود که کاملاً متناسب با وضعیت دهان و دندان شما ساخته شود و نتیجه نهایی که شامل سلامت دندان و زیبایی بصری را به شما ارائه دهد.
بسیار مهم است که دندان های از دست رفته را در اسرع وقت جایگزین کنید. از دست دادن دندانها میتواند باعث تخریب بافت استخوانی پشتیبان شود و منجر به مشکلاتی در تطبیق پذیری ایمپلنت با استخوان فک و ناهماهنگی دندانهای باقیمانده شود.
ایمپلنتها، جایگزینی بهینه برای دندانهای از دست رفته شما محسوب میشوند، زیرا ظاهر، احساس و عملکرد آنها دقیقاً مانند دندانهای اصلی شما هستند و با مراقبتهای مناسب و رعایت بهداشت دهان و دندان، میتوانند تا آخر عمر باقی بمانند.
جراحی ایمپلنت دندان
همانطور که ذکر کردیم، جراحی ایمپلنت دندان، روشی است که ریشههای دندان را با پایههای فلزی و پیچ مانند جایگزین میکند و دندانهای آسیبدیده یا از دست رفته را با دندانهای مصنوعی که ظاهر و عملکردی بسیار شبیه به دندانهای واقعی دارند، جایگزین میکند.
جراحی ایمپلنت دندان میتواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا بریج هایی باشد که به خوبی روی هم قرار نمیگیرند و در زمانی که بیمار به دلیل فقدان ریشههای طبیعی دندان نمی تواند از پروتزهای مصنوعی یا بریج دندان استفاده کنند.
نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش درمان و فرایندهای متفاوت باشد.
مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی محکم از دندانهای جدید شماست و شامل فرآیندی است که نیاز به ترمیم استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجایی که این ترمیم استخوان نیاز به زمان دارد، این روند ممکن است در برخی موارد تا ماه ها طول بکشد.
فرایند کاشت ایمپلنت دندان
از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به یک یا چند روش جراحی نیاز دارند، برای آماده شدن کاشت ایمپلنت دندان، باید یک ارزیابی کامل دهان و دندان داشته باشید، از جمله:
- معاینه جامع دندانپزشکی ممکن است عکس های اشعه ایکس و سه بعدی دندان گرفته می شود و قالب هایی از دندان و فک شما ساخته می شود.
- بررسی سابقه پزشکی شما در مورد هر گونه بیماری و هر دارویی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه و مکمل ها، در صورت مصرف حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر بیماری قلبی خاصی دارید یا ایمپلنت های ارتوپدی دارید، پزشک ممکن است قبل از جراحی برای کمک به جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز کند.
- طرح درمان متناسب با شرایط شما، این طرح عواملی مانند تعداد دندان هایی که نیاز به درمان دارند و وضعیت استخوان فک و دندان های باقی مانده را در نظر می گیرد.
مراحل مختلف کاشت ایمپلنت
فرآیند کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی است که عبارتند از:
1- برداشتن دندان آسیب دیده
2- آماده سازی استخوان فک برای پیوند استخوان، در صورت نیاز
3- کاشت ایمپلنت دندان
4- رشد و بهبود استخوان
5- قرار دادن تکیه گاه یا اباتمنت
6- قرار دادن دندان مصنوعی
کل فرآیند کاشت ایمپلنت دندان، ممکن است چندین ماه طول بکشد. بیشتر زمان فرایند کاشت ایمپلنت به نحوه درمان و مدت زمان انتظار برای رشد استخوان جدید در فک و تطبیق پذیری آن با ایمپلنت بستگی دارد. بسته به وضعیت دهان و دندان شما، گاهی اوقات می توان برخی مراحل درمان را با هم ترکیب کرد.
همچنین شما دوستان میتوانید مقاله ترمیم شکستگی دندان را جهت کسب اطلاعات مفید بیشتر مطالعه کنید.
کاندیدای مناسب کاشت ایمپلنت دندان
به طور کلی، ایمپلنت دندان برای شما می تواند مناسب باشد اگر:
• یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید.
• استخوان فکتان به رشد کامل رسیده باشد.
• استخوان کافی برای محکم نگه داشتن ایمپلنت ها داشته باشید یا قادر به پیوند استخوان باشید.
• بافت های دهان و دندان سالم دارید.
• شرایط سلامتی خوبی دارید زیرا بر بهبود استخوان تأثیر می گذارد.
• نمی توانید یا تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی ندارند.
• می خواهید گفتار خود را بهبود بخشید.
• از مصرف دخانیات به ویژه سیگار و تنباکو پرهیز کنید.
نتبجه گیری
در بیشتر مواقع، اکثر ایمپلنت های دندانی موفق هستند. با این حال، گاهی اوقات، استخوان به اندازه کافی با ایمپلنت ترکیب نمی شود، برای مثال سیگار کشیدن ممکن است منجر به شکست عمل ایمپلنت و عوارض احتمالی شود.
اگر استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، پایه ایمپلنت برداشته میشود، استخوان تمیز میشود و به حالت اولیه برمی گردد؛ شما میتوانید این روش را بعد از سه ماه دوباره امتحان کنید.
در کلینیک دندانپزشکی رایان، دندانپزشکان ما می توانند ایمپلنت های دندانی را در یک جلسه مراجعه به کلینیک، داخل استخوان فک قرار داده و یا آن را ترمیم کنند.
همچنین میتوانید برای ایمپلنت دندان برای کودکان با ما تماس بگیرید و ما می توانیم برای کمک به شما تصمیم بگیریم که آیا این روش درمانی برای لبخند شما مناسب است یا خیر، برای ویزیت شما برنامه ریزی کنیم.