فضا نگهدار دندان کودک

فضا نگهدار دندان کودک

فضا نگهدار دندان کودک یک دستگاه ارتودنسی است که برای حفظ فضایی که به دندان بزرگتر برای رشد و خروج از لثه نیاز دارد، استفاده می‌شود. وقتی دندان بچه به طور طبیعی ریشه دار می‌شود و آمادهٔ رشد و خروج از لثه می‌شود، فضای لازم برای رشد آن در دهان کم می‌شود و ممکن است دندان‌های دیگر در مسیر خروج از لثه مانع شوند. در چنین مواردی، فضا نگهدار دندان کودک در دهان قرار داده می‌شود تا فضای مورد نیاز برای رشد دندان جدید حفظ شود و از هم‌گرایی دندان‌ها جلوگیری شود. فضا نگهدار دندان کودک معمولاً از یک قابلمه (به طور معمول فلزی) و بندی تشکیل شده است که به دندان‌های همسایه چسبانده می‌شود. این دستگاه فضای مورد نیاز را بین دندان‌ها حفظ می‌کند و از هم‌گرایی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. در صورتی که دندان کودک از لثه خارج شود و دندان دائمی جای خود را بگیرد، فضا نگهدار دندان کودک از دهان برداشته می‌شود.

فضا نگهدار دندان کودک

چگونه فضا نگهدار دندان کودک را در دهان قرار می‌دهند؟

فضا نگهدار دندان کودک توسط یک ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی قرار داده می‌شود. مراحل زیر توصیف می‌کنند که چگونه فضا نگهدار دندان کودک در دهان قرار می‌گیرد:

ارزیابی و تشخیص:

ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی باید ابتدا وضعیت دندان‌ها و فضای مورد نیاز برای رشد دندان جدید را ارزیابی کند. با توجه به جوانب مختلف مانند سن کودک، رشد دندان‌ها و فضای موجود در دهان، تصمیم می‌گیرد که آیا نیاز به فضا نگهدار دندان کودک وجود دارد یا خیر.

گرفتن اثرات:

 در صورت تصمیم به استفاده از فضا نگهدار دندان کودک، ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی اثرات دندان‌ها و فضای مورد نیاز را با استفاده از اثراتی مانند اثرات سیلیکونی یا اثرات سوپرمالگام دریافت می‌کند. این اثرات برای ساخت فضا نگهدار دندان کودک در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساخت فضا نگهدار دندان کودک:

 با استفاده از اثرات گرفته شده، فضا نگهدار دندان کودک ساخته می‌شود. این دستگاه معمولاً شامل یک قابلمه کوچک (معمولاً فلزی) است که به دندان‌های همسایه چسبانده می‌شود. قابلمه به شکل دندان جدید رشد می‌کند و فضای لازم بین دندان‌ها را حفظ می‌کند. قابلمه با استفاده از چسب یا بندهای مخصوص به دندان‌های همسایه متصل می‌شود.

تعویض و تنظیم:

 هنگامی که دندان کودک از لثه خارج شده و دندان دائمی جای خود را بگیرد، فضا نگهدار دندان کودک باید از دهان برداشته شود. ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی فضا نگهدار دندان کودک را تعویض و تنظیم می‌کند تا با دندان جدید هم‌خوانی داشته باشد و دندان‌ها در موقعیت صحیح قرار بگیرند.

مهم است که فضا نگهدار دندان کودک توسط یک حرفه‌ای متخصص در ارتودنسی نصب شود. آنفضا نگهدار دندان کودک معمولاً توسط ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی قرار داده می‌شود.

مراحل قرار گرفتن فضا نگهدار در دهان کودک

ارزیابی:

 ابتدا، ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی وضعیت دندان‌ها و فضای مورد نیاز برای رشد دندان جدید را بررسی می‌کند. او می‌تواند با استفاده از اشعه‌های ایکس و مطالعه موقعیت دندان‌ها، نیاز به فضا نگهدار دندان کودک را تشخیص دهد.

ساخت فضا نگهدار:

 برای ساخت فضا نگهدار دندان کودک، ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی معمولاً از موادی مانند آکریلیک استفاده می‌کند. این ماده به شکل دندان جدید طراحی می‌شود و بر روی دندان‌های همسایه چسبانده می‌شود. این فضا نگهدار معمولاً شامل دسته‌ای است که به دندان‌های همسایه متصل می‌شود و یک قابلمه که فضای لازم را بین دندان‌ها حفظ می‌کند.

نصب فضا نگهدار:

 پس از ساخت فضا نگهدار دندان کودک، ارتودنتیست یا دندانپزشک آن را در دهان کودک قرار می‌دهد. قسمت دسته‌ای از فضا نگهدار به دندان‌های همسایه متصل می‌شود و قابلمه فضا نگهدار را بین دندان‌ها قرار می‌دهد. فضا نگهدار با استفاده از چسب یا بندهای مخصوص به دندان‌های همسایه ثابت می‌شود.

پیگیری و تنظیمات:

در طول درمان، ارتودنتیست یا دندانپزشک ارتودنسی باید پیگیری کند و فضا نگهدار را تنظیم کند. این شامل تنظیم فشار و قرار دادن درست فضا نگهدار بین دندان‌ها است. در صورت لزوم، ممکن است نیاز به تعویض یا تنظیم بیشتر فضا نگهدار باشد.

فضا نگهدار دندان کودک

سخن پایانی

استفاده از فضا نگهدار دندان کودک مهم است زیرا در صورتی که فضای لازم برای رشد دندان جدید در دهان فراهم نشود، دندان‌های دیگر ممکن است جا بیفتند و موجب عدم تطابق درستی بین دندان‌ها شوند. این ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی بیشتر در آینده داشته باشد. بنابراین، معمولاً پس از از دست دادن یک دندان کودک، فضا نگهدار دندان کودک مورد استفاده قرار می‌گیرد تا فضای لازم برای رشد دندان جدید حفظ شود. مهم است که فضا نگهدار دندان کودک توسط یک حرفه‌ای متخصص در ارتودنسی نصب شود. آنفضا نگهدار دندان کودک معمولاً توسط ارتودنتیست یا دندانپزشک کودکان و اطفال  قرار داده می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *